Zaostřeno na: veselé krádeže v obchodech!

Tímto příspěvkem chci upozornit pouze místní brigádníky a majitele obchodů na to, že se stále zlodějům v obchodech v Telči poměrně daří. Jen se o této skutečnosti moc nemluví a mnohokrát ukradená hotovost je nižší než 5 000,- Kč, a tak se ani neupozorňuje policie. Continue reading Zaostřeno na: veselé krádeže v obchodech!



Nohavica vystoupil v Telči

V sobotu 24. července se v zámeckém parku v Telči konal koncert známého písničkáře Jarka Nohavici. Už pouhý pohled na frontu čekajících před vstupem do areálu napovídal,  že neoficiální zprávy o více než třech tisících prodaných vstupenek nebyly daleko od pravdy.  Od vstupu bránou u zámeckého skleníku se vytvořil souvislý zástup lidí až na hráz u brány na náměstí. Na ty, kteří toto čekání ustáli, čekal po vstupu do areálu pohled na nasvícené stánky s občerstvením, odkud se linula příjemná vůně opékaného masa a klobás. Nechyběl ani dostatek sociálních zařízení. Continue reading Nohavica vystoupil v Telči



Policie našla v Telči mrtvolu může, vraždu již vyloučila.

V pondělí v dopoledních hodinách byla nalezena v cihelně u Telče mrtvola asi šedesátiletého muže. Zpočátku se spekulovalo, že byl zavražděn v afektu svou družkou. Tato informace byla následně ve večerních hodinách vyloučena, protože soudní pitva vyloučila cizí zavinění.  Vyšetřování případu stále probíhá a snad bude více objasněno, až se povede vyslechnout družku mrtvého muže. Ta je momentálně hospitalizována.



Zaostřeno na: tupost některých místních uživatelů facebooku !

Již delší dobu se při návštěvách facebooku musím stále častěji pozastavovat nad „tupostí“ (omluvte ten výraz) některých místních uživatelů, a to při čtení jejich příspěvků.  Nehodlám tímto příspěvkem přímo někoho jmenovat nebo útočit na jednotlivé osoby, ale spíše tyto „tupé“ uživatele přimět k zamyšlení se nad svým vyjadřováním a následky. Facebook je poměrně hodně používaná sociální síť a každý uživatel má možnost svobodného použití projevu a jeho využití. Chápu potřebu některých uživatelů sdělovat kde jakou blbost a informaci o tom, co jedl, dělá, nebo kde je. Sám si nějakou tu perličku občas dopřeji, ale snažím se snad v rámci nějakého humoru zachovat určitou morální hranici… Continue reading Zaostřeno na: tupost některých místních uživatelů facebooku !



Telčí projede historický vlak

V sobotu 24. července proběhne v Telči akce parní léto na Vysočině. Zvláštní vlaky tažené lokomotivou 310.922 z DKV Česká Třebová dovezou cestující na několik zajímavých akcí. Continue reading Telčí projede historický vlak