Eurotrip – den čtvrtý (by Roman)

Počet přečtení: 445

Čtvrtý den jsme naplno využili švédských stolů na ubytovně pro místní jugeny a vyrazili do Amsterdamu. Cestu nám prodloužila nehoda na dálnici a všemožné přestavby dálnic v Německu. (které na rozdíl od našich celé přestavují a ne jen zalepují..i Horst měl k D1 výhrady:) V Amsterdamu na rozdíl od Berlína není zákaz vjezdu do centra, což se projevilo na hustotě dopravy. K dodržování pravidel asi lépe poslouží video.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

Cyklistů je zde doopravdy několikanásobně více jak aut. Bohužel parkování na hodinu v centru stojí 5 euro, ale mají zde super systém P&R (park and ride)!! Díky běžné znalosti angličtiny nás místní nasměrovali na stadion Ajaxu Amsterdam. Zde jsme nechali auto, protože celodenní parkové stojí 8 euro a k tomu dostane každý jeden tiket, který slouží na jednu cestu do centra a na druhou zpět ZDARMA!

 

Amsterdam nás absolutně uchvátil svojí různorodostí. Spletité uličky, zajímavá architektura, umělci, coffee shopy, kanály, kola, návštěvníci z celého světa to je AMSTERDAM! Zítra se tam musíme vrátit na delší dobu než jen 3 hodiny. Pro dnešní den jsme aspoň měli najité od rána kempy v okolí a ták najít nocleh podle navigace byla pohodička.  Vybrali jsme ten nejlevnější a stál nás všechny dohromady 22,5 euro a internet 2,5 eura navíc…

  • Tweet
  • >

Tags: doporučeno

Facebook komentáře:

0 Comments

Můžete být první, kdo napíše komentář..

Napiš komentář





Comment Spam Protection by WP-SpamFree

Author:

visit my website


Google Pagerank - itelc.netGoogle PagerankS-Rank - itelc.netS-Rank