DEAD POPE’S COMPANY

Super stylová kapela Dead pope’s company bude hrát 25.6. v Telči na bm(X)treme festu! Letošní line up tak dostal kapelu, která rozšíří festival o punk  rock´n´roll. A jak popsal jejich vystoupení Michal Nanoru: “Seděj v backstagei, vydechujou, a kdyby u dveří nestáli tři bodyguardi, vojel by je celej klub včetně provozního.”

Dead Pope’s Company, punkoví srdcerváči, kteří slovu rock´n´roll dávají jeho původní význam. Punk jako zábava, podvazková lasa a pod podiem tlačenice k nezastavení. Solí vyhraný a propracovaný garážový punk říznutý speedovaným rokenrolem, rychlost, vtip, drajv a výborné melodie na debutovém albu Dead Pope´s Company s lehce zapamatovatelným názvem Alcoholiars, Christians and Weasels (It Took Much More Time Than We Thought) u nás prostě nemá srovnání. Máte rádi The Hives? Hledáte průsečík mezi The Pink Spiders a Tokyo Sex Destruction? Pak jste na správné adrese!

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt
Jistě, byli tu Scissorhands a máme The Pooh. Nikdo ale zatím neměl odvahu udělat tour do Rumunska nebo chvíli na to letět do Tokia na hraní s tamními Anisakis a ještě tam natočit klip. Co jsou pro jiné celoživotní trampoty, pro Dead Pope´s Company je denním chlebem. „Elvis je mrtvej, ale Papež žije,“ říká frontman kapely Samuel Mondial.
Moderní manažerské brožurky sice říkají, že hlavní je týmová spolupráce a ono to tak vskutku je, ale pokud nemáte frontmana, nebude to fungovat, prostě každé rande potřebuje svoje vygradování. Samuel je světový a tak Mondial je správně, navíc na nahrávce ještě přibrousil výraz, který je nakřáplý jako starý mixér, ale zároveň zní lépe než japonské hi-fi. Znáte tu pohádku o vlkovi, který si nechával přibrousit jazyk, aby mohl skočit na sedm kůzlátek? Jistě si v tom případě doplníte, kdo je tady vlk a kdo kůzlátka. Samuel k tomu lakonicky dodává: „DPC jsou jako ten nejlepší sex, co jste kdy zažili!“

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt
Nechtění potomci Debbie Harry a Joe Strummera si zakládají na adekvátním negližé, lehce lavírují na provaze dobových očekávání, krize-nekrize: „Základ je společensky se obléct, chovat se slušně a zdvořile a pak už jen vylízt na pódium a zbourat klub!“ Je to dostatečně retro?

http://www.facebook.com/DeadPopesCompany

http://www.deadpopescompany.com
http://www.myspace.com/deadpopescompany
http://www.bandzone.cz/deadpopescompany

Počet přečtení: 74

Facebook komentáře:

0 Comments

Můžete být první, kdo napíše komentář..

Napiš komentář





Comment Spam Protection by WP-SpamFree

Author: r.o.man

visit my website


Google Pagerank - itelc.netGoogle PagerankS-Rank - itelc.netS-Rank