Eurotrip – den 22. (by Dan)

Po přespání na odpočívadle mezi Nice a Monakem jsme sklidili naše věci do auta a rychle jeli vstříc směrem Nice. Po zaparkování v podzemních garážích jsme si šli prohlédnout centrum města. S Ondrou jsme vyrazili bohužel prvně špatným směrem pryč od centra a od moře. Tato zacházka se však vyplatili, protože se nám podařilo navštívit krásný kostel, který nám připadal jako zmenšenina ruského Kremlu. Poté jsme se už konečně vyrazili směrem do centra Nice. Mě i Ondru ale toto město moc nenadchlo. Sice v Nice najdete krásnou pláž, ale co se týče památek Nice zrovna nijak moc neoslní.

V odpoledne jsme ještě stihli přejet do nedalekého Monaka. Naopak toto město nás oproti Nice uchvátilo. Řekl bych, že námi vyhrazené dvě hodiny nestačili, ale i tak se nám podařilo navštívit hlavní část tohoto městského státu. Pro připomenutí Monako je převážně známe svým casinem a okruhem, kde se jezdí prestižní závod formulí F1. Okruh, na kterém jezdí formule až 300 km/h ve městě funguje mimo závody jako běžná silnice.

  A tak jsme mohli zkusit, jakou rychlost formule jezdí:-D. Bohužel místní omezení nám to moc nedovolili. Nejčastějším autem v Monaku je asi Porsche a Ferrari, které jdou vidět převážně v okolí casina Royal. Monako vystavělo pro místní přímo uprostřed přístavu koupaliště, které je volně přístupné!

Casino Royal je asi největší stavbou ve městě a jde poznat už z dálky množstvím stojících luxusních aut. V samotném casinu je zakázáno fotit a tak se nám nepodařilo získat ani snímek.  Po přijití do casina nás ihned chtěli odebrat batohy a fotoaparáty. Já jsem nechtěl nechávat v šatně svůj foťák a tak jsem zůstal u vstupu.

Ostatní šli zkusit své štěstí. Po necelé půl hodiny se však vrátili s prázdnou. Kolem šesté hodiny jsme rychle vyjeli směrem k hranicím Itálie. Po přejetí hranic jsme se ubytovali v prvním kempu, protože jsme se už potřebovali akutně umýt, zalehli a šli spát.

Poznámka od Romana: V kempu jsme ukecali cenu z původních 54 eur na 35 plus sprchu zdarma. (bohužel tekla místo slibovaných 4 minut jednou jen půl minuty..)